Sulajem: Nema praštanja ako je Hamilton prekršio pravila

Formula 1 17. dec. 202119:33103 komentara
Podeli:
Ben Sulajem Mohamed
Image ID: 1008706937 via Guliver

Novi predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem kaže da neće biti praštanja sedmostrukom prvaku Formule 1 Luisu Hamiltonu ako je svojim nepojavljivanjem na FIA gala večeri prekršio pravila F1.

Mercedes je odlučio da u svoju delegaciju prisutnu na gala večeri u Parizu ne pošalje prvog čoveka tima Tota Volfa i vozača Luisa Hamiltona – na taj način tim je iskazao protest prema događajima sa trke za Veliku nagradu Abu Dabija, nakon koje je novi šampion postao Maks Ferstapen iz Red Bula.

Povezano:

Član pravlinka 6.6 nalaže sledeće:

Vozači koji su šampionat završili na prvoj, drugoj i trećoj poziciji moraju biti prisutni na ceremoniji FIA dodele nagrada.“

O ovom pitanju izjasnio se i novi predsednik FIA.

Moraćemo da vidimo kako glase pravila. Na kraju je stvar jasna – pravila su pravila. Moraćemo da reagujemo ako su prekršena, bez obzira što je u pitanju šampion. Uvek je lako i jeftino biti fin prema ljudima, tako se svi motivišu. Ako je bilo prekršaja, neće biti opraštanja, ma koliko bili svesni da je Luis tužan zbog ovog ishoda. Tek nekoliko sati sam predsednik, pa ne mogu da dajem odgovore bez poznavanja svih činjenica“, rekao je Mohamed Ben Sulajem.

Mohamed Ben Sulajem, nekadašnji reli vozač iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, novi je predsednik FIA. On je izabran u petak i preuzima dužnost od Žana Toda, koji odlazi sa te pozicije posle 12 godina.

Komentari

Vaš komentar