Suzi Volf: Maks zaslužio pobedu, ali je Luis opljačkan

Formula 1 16. dec. 202111:0718 komentara
Podeli:
Suzi Volf
REUTERS/Francois Lenoir

Supruga Tota Volfa, izvršni direktor Venturi rejsinga u Formuli E, Suzi Volf oglasila se nekoliko dana po završetku šampionata u Formuli 1.

Ako Mercedes ćuti, ne ćuti Suzi Volf.

Kaže da ne osporava Maksovu titulu, ali istovremeno navodi da je Luis opljačkan i da je za to kriv samo jedan čovek. Majka Masija doduše nije pomenula imenom.

„Pred poslednji trkački vikedn, verovala sam da su oba tima i oba vozača zaslužila pobedu. Trebalo je da to bude spektakl, istorijska trka za koju smo se svi nadali da će biti završena bez kontroverzi. Ali, nije bilo tako.

Još uvek mi je teško da prihvatim ono što se dogodilo i ostavilo gorak ukus. Ne poraz i ne Maks ili Red Bul, oni su zaslužili pobedu i uvek smo znali da postoji ozbiljna mogućnost da će on pobediti, već način na koji je Luis opljačkan, to me je ostavilo u neverici.

Odluka jedne osobe koja je odlučila da pravilo primeni na način na koji to nikada u F1 pre nije bilo urađeno jednostrano je odlučila pobednika šampionata. Pravila su pravila, ona ne mogu da se menjaju tako što će to uraditi jedan čovek na samom kraju trke.

Povezano

Luise, pokazao si neverovatno dostojanstvo i integritet pred nepravdom. Ti si najbolji. Ishod poslednjeg kruga u nedelju? Oni koji znaju, oni znaju, čak i oni koji ne mogu da nateraju sebe da priznaju.

Makse, čestitam. I čestitam svakom članu Mercedes AMG F1 tima na rekordnoj osmoj tituli u kategoriji konstruktora – nadam se da ćemo do marta sldeće godine imati upravu sa integritetom i sportskim poštenjem kako bih ponovo mogla da se zaljubim u F1„, poručila je Suzi Volf.

Komentari

Vaš komentar