Tod: Šumaher zahvaljujući lekarima vodi normalan život

Formula 1 14. dec. 202010:282 komentara
Podeli:
REUTERS/Viktor Veres (HUNGARY SPORT MOTOR RACING)

Žan Tod, prvi čovek FIA i blizak prijatelj Mihaela Šumahera, kratko je govorio o stanju u kojem se nalazi slavni Nemac. Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo težak pad na skijanju. Imao je ozbiljne povrede glave i od tada se nije pojavio u javnosti.

Od izlaska iz kome 2014. godine, Nemac se leči u svom domu u Glandu u Švajcarskoj. Samo doktori i bliski prijatelji imaju mogućnost da ga vide. Zbog toga se o njegovom zdravlju ne zna gotovo ništa.

Ne želim da otkrivam mnogo detalja. Pad koji je doživeo na skijanju imao je nažalost veoma teške posledice. Od prvog trenutka Mihael ima sjajnu medicinsku negu, koja mu omogućava da vodi koliko toliko normalan život“, rekao je Tod.

povezane vesti

Nekada prvi čovek Ferarija prokomentarisao je i ulazak Mika Šumahera, Mihaelovog sina u najbrži karavan. Od sledeće godine voziće u ekipi Has.

Oduševljen sam. Potiče iz familije koju obožavam. Znam ga od kada se rodio. Ima veliku strast prema vožnji i automobilima. Naravno ne treba od njega očekivati u prvoj sezoni spektakularne rezultate. Njegov bolid sigurno ne može da se meri sa Mercedesom, koji voze Hamilton i Botas. Nadam se da će se u budućnosti svi konstruktori približiti Mercedesu. To bilo dobro i za sport i za Mika“, izjavio je Tod.

Komentari

Vaš komentar