U Mercedesu nisu srećni, „Nema smisla“, „Skače kao kengur“

Formula 1 8. maj 202210:033 komentara
Podeli:
AP Photo/Darron Cummings via Guliver image

Mercedes je u Majamiju konačno nagovestio neki napredak i oporavak u odnosu na prve četiri trke u šampionatu Formule 1 koje su izgledale katastrofalno za nekadašnje svetske prvake. Bolid je i dalje nekonstantan, odskakivanje je ogromno i to pravi mnogo poteškoća Luisu Hamiltonu i Džordžu Raselu. Luis j kvalifikacije završio kao šesti, a Rasel kao 12.

Nezadovoljniji u ovoj stuaciji je naravno Džordž Rasel. On kaže da se bolid Mercedesa ponašao drugačije nego na drugom slobodnom treningu kada je on imao daleko bolje vreme.

„Nisam mogao da napadam ni u jednoj krivini. Bilo je potencijala, bili smo brzi ali nam je rezultat pobegao. Ne znam šta se desilo. Bolid je nekonstantan. Probali smo da izbegnemo poskakivanje. Nema smisla“, rekao je Džordž Rasel.

Luis Hamilton takođe nije imao mnogo razloga da slavi jer je bio tek šesti, ali je i to neki napredak u odnosu na prošle trke.

VESTI IZ F1

„Radićemo i dalje na ovome. Mnogo sjajnog posla je bilo u pozadini, svi su radili naporno. Nažalost napredak nije u skladu sa uloženim trudom. Razlika u odnosu na ostale je slična kao na početku godine, ali uspećemo da ih stignemo. Ništa bolji nije bio osećaj ovog vikenda“, dodao je Luis Hamilton.

Šef tima Toto Volf kaže da njegovi vozači uopšte nisu srećni.

„Potpuno smo pogrešili sa eksperimentisanjem. Bolid i dalje poskakuje kao kengur“, kratko je poručio Volf.

Trku za Veliku nagradu Majamija možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar