„Udes sa Silverstona će nas koštati milion i po evra“

Formula 1 23. jul. 202123:1526 komentara
Podeli:
Kristijan Horner, Maks Ferstapen
Pool via REUTERS/Bryn Lennon

Prvi čovek Red Bul Rejsinga Kristijan Horner govorio je o incidentu na trci za Veliku nagradu Velike Britanije u kojem su učestvovali aktuelni prvak Luis Hamilton i vozač njegovog tima Maks Ferstapen. Horner je izjavio da će taj udes imati ogromne posledice na finansije tima.

Ferstapen je tokom udesa pretrpeo udar jačine 51 G, bio je u bolnici na pregledima, ali srećom nije povređen. Nije mogao da se vrati na trku, na kojoj je kasnije Hamilton, uprkos kazni od deset sekundi, došao do 99. trijumfa u F1.

Incident na Silverstonu:

Ukupni troškovi izazvani ovim udesom će biti oko 1,5 miliona evra, oko jedan odsto našeg sezonskog budžeta“, izjavio je prvi čovek Red Bula.

Mislio sam i tada, a mislim i sada – Hamilton je suviše blago kažnjen. Mislim da imamo dovoljno argumenata da se žalimo na tu odluku, pošto možemo da iznesemo dokaze. U potpunosti smo motivisani da zadržimo prvo mesto u konkurenciji konstruktora. Mislim da je priča o tome da je Maks mlad i previše impulsivan preterana – on više nije 17-godišnji početnik. Nije lako biti u poziciji u kojoj ste u bolnici i stepen vaših povreda još nije poznat, vaš bolid je uništen, a sa druge strane vaš rival dolazi do pobede posle incidenta u kojem je i on učestvovao. To su najbolji vozači na svetu, treba da budu takmičarski nastrojeni i da poštuju jedni druge, ali u nedelju je Hamilton bio taj koji je bio agresor“, izjavio je Kristijan Horner.

Takmičenje u Formuli 1 nastavlja se prvog avgusta trkom za Veliku nagradu Mađarske, a direktan prenos ćete moći da pratite na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar