Veleobrt: Francuzi pišu da se Rikardo vraća u Alpin

Formula 1 3. avg 20229:44 > 11:0917 komentara
Podeli:
REUTERS/Bernadett Szabo via Guliver image

Fernando Alonso je ostavio upražnjeno mesto u ekipi Alpina za narednu sezonu. U ponedeljak je objavio da prelazi u Aston Martin, a u utorak je već Alpin učinio i ono što se očekivalo - mladog Oskara Pjastrija je promovisao u svog novog vozača. Ono što je neočekivano sledilo je nekoliko sati posle.

Australijanac, koji je test vozač u Alpinu, je rekao kako je taj tim bez njegovog znanja objavio da će on voziti u toj ekipi naredne sezone. Oskar Pjastri izgleda po svemu sudeći ne želi da bude Alpinov vozač, dok iz francuskog tima tvrde da imaju pravni osnov da Oskara stave u bolid 2023. pa čak i 2024. godine.

Francuski Autoebdo piše u utorak da ipak u Alpinu imaju i druga rešenja. Naime mogli bi da vrate Danijela Rikarda koji ima ugovor sa Meklarenom, ali ima i veoma lošu sezonu pa bi ta saradnja mogla da bude završena.

VESTI IZ F1

2020. godine Rikardo je napustio Reno, kako je nekada glasilo ime ovog francuskog tima, i prešao u Meklaren. Do kraja sezone je imao odlične rezultate u Renou, čak se popeo i na pobedničko postolje, a tu formu nikada nije preneo u Meklaren. Ono što bi možda mogao da bude problem Alpinu je zapravo činjenica da je Rikardo napustio Reno u prilično nezgodnom trenutku. Ipak šef tima Otmar Šafnauer kaže da se neće obazirati na to.

„Ako pogledate Fernandov primer, on je došao i otišao i to se dešava i ostalim vozačima. Ne mislim da je to problem. Moramo da se fokusiramo na nas i na planove koje imamo u narednim sezonama. Taj plan mora da bude saglasan sa najboljim vozačem kog možemo da imamo“, rekao je Otmar Šafnauer.

Autoebdo piše da nije nemoguće da Alpin vrati Danijela jer mu uz Estebana Okona treba neko ko je iskusan vozač. Takav je bio baš Alonso kog se Alpin odrekao pa je sada moguća opcija baš Rikardo.

Komentari

Vaš komentar