Velika nagrada Kine opet pod znakom pitanja

Formula 1 22. nov 202215:171 komentar
Podeli:
Tribine stadiona za Formulu 1 u Šangaju
Xinhua/Ding Ting

Velika nagrada Kine, koja je u kalendaru Formule 1 za 2023. godinu, mogla bi ponovo da bude otkazana, zbog politike Pekinga, vezane za pandemiju koronavirusa.

Prema informacijama BBC televizije, lokalne vlasti neće praviti izuzetke za vozače i članove ekipa Formule 1, koji bi, bez obzira na sve, morali u karantin, bez obnzira na rezultate testa.

U ovom trenutku, zaraženi u Kini provode pet dana u izolacionom centru i posle toga još tri dana u domaćoj izolaciji. To u ovom trenutku ne mogu da prihvate timovi, koji ne smeju da dozvole rizik tolikog odsustva pojedinih članova ekipa.

Iz Formule 1 još uvek nema potvrde da će trka u Šangaju biti otkazana, a čelnici Formule 1 nisu dali nikakav odgovor na to pitanje kolegama sa Bi Bi Sija. Ipak, uskoro se očekuje promena u kalendaru Formule 1 za 2023. godinu.

Prema novim informacija, koje takođe stižu sa Bi Bi Sija, trku u Šangaju, ne bi niko nadoknadio, već bi u kalendaru ostale 23 trke. Zbog pauze od četiri nedelje, verovatno bi se samo Velika nagrada Azerbejdžana u Bakuu pomerila za jednu nedelju, kako bi razmak između trka bio kraći.

Velika nagrada Kine zakazana je za 16. april 2023. godine i trebalo bi da bude četvrta u sezoni. Poslednji put vožena je, sada već davne 2019. godine.

Komentari

Vaš komentar