Volf: Ako F1 ne nauči lekciju, sudar će odlučiti prvaka

Formula 1 6. dec. 202113:5071 komentara
Podeli:
Toto Volf
Andrej Isakovic - Pool/Getty Images

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije, koja se u nedelju vozila u Džedi, donela je mnogo uzbuđenja. Toto Volf, šef ekipe Mercedesa, za koju vozi pobednik iz Džede Luis Hamilton, zabrint je za to šta će se dešavati iduće nedelje na poslednjoj i odlučujućoj trci šampionata u Abu Dabiju.

Ferstapen je kažnjen sa deset sekundi zbog kontakta sa Luisom Hamiltonom u 37. krugu pretposlednje trke šampionata Formule 1, ali zadržao je drugo mesto osvojeno na VN Saudijske Arabije.

Formula 1:

Nadam se da je ova trka imala dovoljno posledica da će svi naučiti nešto. Nadam se da će se svi prilagoditi kako bi trka u Abu Dabiju prošla glatko. Mislim da će se vožnja slična ovoj u Džedi u Abu Dabiju takođe kažnjavati. Sve bi moglo da se okonča haotičnom situacijom, a mislim da niko ne želi da se bitka za titulu šampiona okonča sudarom“, izjavio je Toto Volf.

U slučaju da se to dogodi, verujem u sistem koji će doneti pravu odluku. Još sam u Brazilu rekao da postavljamo opasan presedan ako ne reagujemo na opasnu vožnju. Videli smo incidente koji su slični onima na Interlagosu, samo na manjim brzinama“, rekao je prvi čovek Mercedesa.

Pred poslednju trku Hamilton i Ferstapen su na izjednačenom broju bodova u generalnom plasmanu. Ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se narednog vikenda Velikom nagradom Abu Dabija, uz direktne prenose na Sport Klubu HD.

Trku za Veliku nagradu Abu Dabija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar