Volf: Hamilton će sa Mercedesom doći i do osme titule!

Formula 1 4. mar 202319:0325 komentara
Toto Volf
Photo by Steven Markham/Icon Sportswire (Icon Sportswire via AP Images) via Guliver

Šef Mercedesa Toto Volf izjavio je da veruje da je njegov tim sposoban da nadomesti nedostatak za Red Bulom i pomogne sedmostrukom šampionu Luisu Hamiltona da dođe do rekordne osme titule.

Formulu 1 gledajte ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, SBB mreži i EON platformi.

Hamilton je kvalifikacije u okviru Velike nagrade Bahreina završio tek na sedmom mestu, dok će njegov timski kolega Džordž Rasel prvu trku u sezoni početi sa šeste pozicije.

FORMULA 1:

„Veoma smo samokritični i stalno mislimo o našim ciljevima. Ne postoji savršen bolid. Sve smo uzeli u obzir – preispitivali smo odabir koncepta prilikom dizajna i pravovremenost uvođenja promena. Svi u inženjerskom timu streme ka istom cilju, samo moramo da pronađemo rešenja“, rekao je Volf i dodao:

„Hamilton će sa Mercedesom doći i do osme titule. Pogledajte Alonsa, Luis može da se trka bar još četiri godine na najvišem nivou. Uradićemo sve kako bi smo uspeli. Čak ćemo ga i gurati po stazi, samo da osvojimo još jednu titulu. Uradiću sve što je što je neophodno za ostvarenje tog cilja“.

Mercedes je imao prilično lošu prethodnu sezonu, posebno ako se u obzir uzme standard koji su sami postavili prethodnih godina. Tim koji predvodi Toto Volf je osvojio osam vezanih konstruktorskih titula od 2014, dok je Hamilton posle prvog slavlja sa Meklarenom 2008. još šest puta bio najbolji među vozačima kao član ekipe iz Nemačke.

Mercedes setokom čitave sezone mučio da otkrije uzrok problema sa bolidom W13 i to je rezultovalo najslabijim učinkom ekipe još od 2012. godine jer su sezonu završili na trećoj poziciji sa 515 bodova. Britanac nije zabeležio pobedu tokom prethodne godine, prvi put otkad je deo najbržeg karavana.

Vozač koji je debitovao za Meklaren 2008. godine je izjednačio rekord Mihaela Šumahera sa sedam osvojenih titula, a ukoliko još jednom bude krunisan kao prvak postaće neprikosnoven u tom pogledu.

Velika nagrada Bahreina je na programu u nedelju od 16 časova uz direktan prenos na SK1.

Komentari

Vaš komentar