Volf: Moramo ovo da zaustavimo, pre nego što neko nastrada

Formula 1 17. sep. 202112:3154 komentara
Podeli:
Peter Van Egmond/Getty Images

Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, još jednom se osvrnuo na incident u Monci, kada su Maks Ferstapen i Luis Hamilton okončali trku posle sudara.

Utvrđeno je da je veća odgovornost na Ferstapenu i zbog toga je kažnjen poemranjem tri mesta unazad na narednoj trci šampionata za Veliku nagradu Rusije. U generalno poretku Holanđanin ima pet bodova više od Britanca koji brani titulu.

povezane vesti

Vreme je da sprečimo u budućnosti ove takozvane „taktičke faulove“, koji sprečavaju rivala da dođe do pobede. Kako i na koji način? Nemam pojma. Ali nešto moramo da uradimo“, istakao je Volf.

Ovo je drugi teži incident između Hamiltona i Ferstapena. Sve je počelo u Silverstonu kada je Hamilton praktično izbacio Ferstapena sa staze. Holanđanin je velikom brzinom udario u zid i samo pukom srećom je izbegao teške povrede. U Italiji je bio ugrožen Hamilton, kada je Ferstpaen svojim bolidom prešao preko njegovog.

Bojim se da nam sve ovo polako izmiče kontroli. Obojica su izbegli teže posledice. Međutim, nemojte da nešto uradimo kada bude prekasno i kada neko bude ozbiljno povređen“, istakao je Volf.

Naredna trka u šampionatu vozi se u Sočiju za Veliku nagradu Rusije od 24. do 26. septembra. Sve treninge, kvalifikacije, kao i samu trku možete da pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar