Volf: Ne smemo da postanemo Mančester Junajted

Formula 1 17. avg 202214:51 > 15:109 komentara
Podeli:
Dan Istitene/Getty Images

Prvi čovek Mercedesa Toto Volf priznao je da ga fascinira slučaj Mančester Junajteda, kluba koji posle višegodišnje dominacije tavori u prosečnosti uprkos velikim ulaganjima.

Povezane vesti

Crveni đavoli su najtrofejniji tim u istoriji Premijer lige sa 13 šampionskih titula, odnosno 20 ukupno, međutim, od odlaska Aleksa Fergusona 2013. godine nisu osvojili prvenstvo.

Volf, prvi operativac ekipe koja je osvojila osam uzastopnih konstruktorskih titula u Formuli 1, istakao je da je mnogo vremena proveo analizirajući pad Mančester Junajteda.

„Proučavao sam zašto velike ekipe nisu u stanju da ponavljaju uspjehe nakon godina dominacije, posebno na primeru Mančester Junajteda pod vođstvom Fergusona. U našem slučaju, ni jedna ekipe nije povezala osam uzastopnih titula kao što je to učinio Mercedes, i postoji dobar razlog tih uspeha, a najvažniji faktor je – čovek,“ rekao je Volf i nastavio:

„Ljudi postanu presigurni u ono što rade, posebno kada nižu odlične rezultate. Počinju sa razmišljanjem kako su nepobedivi, umesto da nastave da napreduju i traže načine kako konstantno da poboljšavaju rezultate.”

Nemački tim je trenutno treći u poretku konstruktora sa 137 bodova manje od vodećeg Red Bula.

„Iskreno, nekako uživam što stvari u ovom trenutku ne idu u najboljem smeru za nas, razlog tome jeste što je to baza za dugoročni uspeh,“ istakao je šef Mercedesa.

Komentari

Vaš komentar