Volf: Ne sumnjamo u Hamiltonovu posvećenost

Formula 1 7. mar. 202113:471 komentar
Podeli:
Luis Hamilton, Toto Volf
Pool via REUTERS/Clive Mason

Luis Hamilton je potpisao ugovor na samo jednu godinu sa Mercedesom što je mnogima signal da Britancu nedostaje motivacija da se takmiči u Formuli 1 i posle 2021. godine. On neretko nagoveštava svojim potezima da mu vožnja u "najbržem cirkusu" nije najvažnija stvar na svetu, pa je pravo pitanje hoće li Luis nastaviti da vozi i posle aktuelne godine.

Kada je Hamilton potpisao ugovor na samo jednu godinu, ostao je dogovor obe strane da se o 2022. godini dogovaraju kasnije. U narednoj godini inače slede i velike promene u pravilima pa je i sa te strane bilo logično da se Luis ne obavezuje na višegodišnju saradnju.

Mercedes ne sumnja u to da je Hamilton posvećen Formuli 1 iako je potpisao ugovor na samo jednu godinu.

POVEZANE VESTI

Pre svega on uživa u trkanju mnogo. Mi uživamo da radimo zajedno i pričali smo o tome mnogo, ali apsolutno je u pravu. Vremena se menjaju. Postoje novi prirotiteti za sve nas u smislu kako živimo. Veoma je strastven po pitanju svojih inicijativa protiv rasizma i nejednakosti. Mislim da je fer da vozač koji je sedmostruki šampion dobije malo fleksibilnosti kako bi odlučio šta hoće da radi u budućnosti. Bilo da je u pitanju trkanje ili nešto van cirkusa„, kaže šef Mercedesa Toto Volf.

Dogovorili smo se da razgovore o novom ugovoru počnemo mnogo ranije nego ove godine, kako bismo izbegli situaciju iz 2020. Zbog toga je i dobio jednogodišnji ugovor, kako bismo razgovarali o budućnosti u trkanju i van njega. Ako Luis želi da nastavi, mi ćemo hteti da to bude zajedno i to ćemo raspraviti kratko. Što se tiče Valterija znamo šta imamo i to cenimo„, dodao je Volf.

Komentari

Vaš komentar