Volf pod istragom zbog kupovine akcija Aston Martina

Formula 1 23. avg 202114:35 > 14:404 komentara
XPB/Pool via Getty Images

Kanadski milijarder i prvi čovek Aston Martina Lorens Strol i šef tima Mercedesa Toto Volf optuženi su za insajdersku trgovinu, prenose inostrani mediji.

Istražni biro (BaFin) istražuje kupovinu akcija Aston Martina od strane Austrijanca.

Naime, Volf je u aprilu 2020. godine postao investitor Aston Martina, koji se sada nalazi u posedu kanadskog milijardera. Tačnije, on je postao vlasnik 0.95 odsto akcija.

Posle toga je Tobijas Moris, nekadašnji šef AMG Mercedesa, imenovan za izvršnog direktora tima sa Silverstona. Takođe, najavljeno je da će ‘srebrne strele’ imati udeo u vlasništvu Aston Martina do 20 odsto.

Ta dva događaja poklopila su se sa rastom vrednosti akcija britanskog tima, koja je skočila za 60 odsto.

Prema pisanju kanadskih medija, postavlja se pitanje da li je Volf bio upoznat sa internim izveštajima Aston Martina pre nego što je postao investitor.

„Ne, nije. Sve potrebne informacije dostavljene su britanskim finansijskim institucijama u odgovarajuće vreme“, rekao je Bredli Lord, šef za odnose s javnošću u Mercedesu.

Podsećamo, Volf je trenutno vlasnik 30 odsto Mercedesovog tima u Formuli 1.

Posle letnje pauze, sezona Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Belgije predstojećeg vikenda, a kompletnu akciju moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar