Volf: U našem bolidu ima puno potencijala

Formula 1 20. jan 202312:204 komentara
Clive Mason/Getty Images

Direktor ekipe Mercedesa u šampionatu Formule jedan Toto Volf izjavio je danas da se nada da će se britanski tim boriti za pobede u novoj sezoni, koja startuje petog marta za Veliku nagradu Bahreina, prenosi "Skaj sport".

Mercedes je prošlu sezonu završio na trećem mestu u konkurenciji konstruktora.

„Nemamo sumnje, kada počinjete uz zaostatak od pola sekunde, biće teško sustići velike organizacije kakve su Red Bul i Ferari. Mi smo super odlučni da to uradimo, ali moramo da postavimo naša očekivanja na realan nivo. Ako budemo nastupali onako kako se nadamo, onda bismo voleli da budemo deo trka na samom čelu. Mislim da ima toliko potencijala u našem bolidu, unutar koncepta, načina na koji vozimo… da bi možda naš razvoj bolida mogao biti bolji“, rekao je Volf. On je najavio da će predsezonska testiranja početi 23. februara u Bahreinu. „Mislim da smo shvatili kako smo nazadovali i gde su nedostaci. Radimo naporno da to ispravimo, ali tek kada počnu testiranja videćemo da li smo otključali potencijal za koji smo uvek verovali da postoji u bolidu“, rekao je Volf.

Mercedes će 15. februara predstaviti novi bolid W14. Za ekipu Mercedesa će i naredne sezone voziti Luis Hamilton i Džordž Rasel.

Komentari

Vaš komentar