Za primer – Fetel pomogao u čišćenju „Silverstona“

Formula 1 19. jul. 202112:51 > 12:592 komentara
Podeli:
Sebastijan Fetel
Mark Thompson/Getty Images

Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel imao je trku za Veliku nagradu Britanije za zaborav, ali je svojim potezom posle razočaranja pokazao svoju veličinu.

Oko 140.000 ljudi prisustvovalo je u nedelju uzbudljivoj trci na legendarnom „Silverstonu“, a većina njih je za sobom ostavila đubre. I upravo je vozač Aston Martina po završetku akcije na stazi, zajedno sa svojom asistentkinjom Britom, pomogao u čišćenju tribina, a pomogla mu je nekolicina navijača.

VN Britanije

Nemački automobilista je na taj način još jednom pokazao da je jedan od dobrih momaka Formule 1, koji se i te kako bori za očuvanje životne sredine. Fetel je prethodno, između dve trke na „Red Bul ringu“, zajedno sa decom iz lokalnih škola u Štajerskoj napravio takozvani hotel za pčele u blizini staze, i to u obliku bolida. Pravljenje takvih hotela za cilj ima kreiranje novih staništa za pčele, čime se osigurava njihov opstanak. Uz to, četvorostruki svetski šampion je tokom trkačkog vikenda delio semena raznih cveća ljudima koje je sretao u padoku u Špilbergu.

Fetel je, inače, odustao sa Velike nagrade Britanije, 10. trke ove sezone, pošto je prethodno uspeo da se vrati na stazu posle izletanja. Na trci je trijumfovao vozač Mercedesa Luis Hamilton, posle kontroverznog kontakta sa Maksom Ferstapenom u prvom krugu, a uprkos kazni koju je dobio zbog toga. Nemački automobilista u šampionatu drži 10. mesto sa 30 bodova.

Naredna trka Formule 1 vozi se 1. avgusta za Veliku nagradu Mađarske na „Hungaroringu“.

Komentari

Vaš komentar