Žan Tod: Mihael je živ zahvaljujući Korini

Formula 1 11. avg. 202118:013 komentara
Podeli:
Jean Todt, Mihcael Schumacher
Imago Sports

Nekadašnji saradnik Mihaela Šumahera, a sada predsednik FIA, Žan Tod je pričao o Mihaelu Šumaheru. Mediji su Todovu izjavu za Bild protumačili kao jednu od retkih u kojoj se priča o stanju legendarnog nemačkog vozača.

Stanje Mihaela Šumahera posle pada na skijanju 2013. godine je velika tajna. Niko ne zna kako sedmostruki svetski šampion Formule 1 živi ni u kakvom je fizičkom stanju. Tek se ponekad priča o onome što Šumija okružuje, ali uglavnom porodica sve drži daleko od očija javnosti. Što je možda i najbolje.

Izjava Žana Toda je jedna od retkih u kojoj se baš priča o Mihaelovoj situaciji.

Korina nije očekivala nešto ovako, ali se desilo i niije imala izbora. Zahvaljujući njoj, koja je uvek htela da on preživi i zahvaljujući doktorima, on je preživeo. Prihvatila je posledice i trenutno se bori sa tim posledicama. Nadamo se da će se stvari polako poboljšati. Ona je velika žena i sada ona vodi porodicu. Mihaelov život ne bi bio isti, ali se Korina bori za njega„, rekao je predsednik FIA Žan Tod.

On je sa Mihaelom Šumaherom osvojio pet šampionskih titula u konkurenciji vozača, a čak sedam u konkurenciji konstruktora. Tod je bio šef Šumijevog tima u Ferariju.

Tod je za Bild kratko pričao i o Mihaelovom sinu Miku koji je u Formuli 1 i vozi za Has.

Mik je jedan od ljudi koji će uvek imati posebno mesto u mom srcu i u srcu moje supruge„, rekao je Žan Tod.

Komentari

Vaš komentar