Luti u foto-finišu slavio na Filip Ajlandu

Moto-GP2 23. okt. 20166:50 > 6:53
Podeli:
Cameron Spencer/Getty Images

Vozač Intervetena Tom Luti prvi put u karijeri ostvario je dve pobede zaredom, pošto je u foto-finišu slavio na Velikoj nagradi Australije u Moto2 kategoriji. Švajcarac je do treće pobede na poslednjih pet trka, a četvrte ove sezone došao pobedivši za deset hiljaditinki Franka Morbidelija.

Njima dvojici se na podijumu pridružio Sandro Korteze, koji brani boje Intakta, kojem je to prvo pobedničko postolje od prošlogodišnje Velike nagrade Japana.

Luti je sjajno startovao sa pol pozicije, a Morbideli je odmah uspeo da ga izazove, dok je vodeći u generalnom plasmanu Žoan Zarko bio mnogo dalje. Njegov glavni rival u borbi za titulu do Australije Aleks Rins je uspeo da napreduje do šeste pozicije, u trenutku kada je Francuz bio 13, ali je samo nekoliko trenutaka kasnije izleteo sa staze. Isti slučaj je bio i sa Semom Lousom, dok je Zarko počeo da se probija.

Na samom čelu se u borbi sa Lutijem i Morbidelijem našao i Matija Pasini, da bi Zarko počeo da pada u poretku. U međuvremenu, najbolju trojicu su sledili Lorenco Baldasari i Jonas Folger, da bi Takaki Nakagami i Sandro Korteze pojačali ritam. Šampion Moto3 kategorije je vozio odlično, a takođe je profitirao od greške Pasinija, koji je izleteo u finišu trke.

Baldasari je na kraju zauzeo četvrto mesto, ispred Nakagamija, Folgera i Simonea Korsija. Aksel Pons je bio osmi, a sledili su ga Ćavi Verge i Marsel Šroter, dok je Zarko trku završio na 13. mestu.

Zahvaljujući pobedi, Luti se vratio u borbu za titulu i postao Zarkov glavni konkurent dve trke pre kraja sezone. Švajcarac sada ima 22 boda manje od branioca titule, dok je Rins samo tri boda dalje, a naredna trka vozi se već sledeće nedelje za Veliku nagradu Malezije.