Moto2: Pazini maestralan u Argentini

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Motociklista Italtransa Matija Pazini trijumfovao je na drugoj trci sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, Velikoj nagradi Argentini.

Italijan je na stazi „Termas de Rio Ondo“ upisao prvi trijumf posle devet meseci, a 12. u karijeri.

Drugo mesto zauzeo je Ćavi Vjerhe iz Dinavolt Intakta, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Red Bul KTM Ajo tima Migel Oliveira.

Vjerhe je bio taj koji je startovao sa pol pozicije, ali se nije dugo zadržao na čelu, pošto ga je pretekao vozač Ponsa Lorenco Baldasari. Od tog trenutka je usledila velika borba za pobedu u kojoj su učestvovali i Pazini, Vjerhe i Oliveira.

Iskusni Italijan se najbolje snašao u promenljivim uslovima, a vozio je bez greške, za razliku od Oliveire koji je tako i omogućio njemu i Vjerheu da se nađu ispred njega. Mladi Španac je pokušao da napadne Pazinija u poslednjem krugu, ali se ispostavilo da je vozač Italtransa mnogo brži i da nije imao šanse protiv njega.

Vjerhe je kroz cilj prošao osam i po desetinki iza Pazinija, dok je Oliveira bio više od pola sekunde dalje. Baldasari je morao da se zadovolji četvrtim mestom ispred Aleksa Markesa iz Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga, vozača Teh3 rejsinga Remija Gardnera i aktuelnog šampiona Moto3 kategorije Đoana Mira. Prvu desetoricu kompletirali su Dominik Egerter iz Kifer rejsinga, vozač SKAJ VR46 tima Frančesko Banjaja i Marsel Šreter iz Dinavolt Intakta.

Posle trijumfa, Pazini je izbio na čelo generalnog plasmana sa 38 bodova, a slede ga Baldasari sa 33 i Banjaja sa 32.

Naredna trka Svetskog šampionata vozi se za Veliku nagradu Amerika 22. aprila.