Moto2: Banjaja na čelu na "Asenu"

Moto 2 29. jun 201816:18 > 16:21
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Skaj VR46 tima Frančesko Banjaja ostvario je najbolja vremena na prvim slobodnim treninzima voženim u petak pred osmu trku sezone Svetskog šampionata u Moto2 kategoriji, Veliku nagradu Holandije.

Banjaja je najbrži krug na legendarnom „Asenu“ upisao u vremenu od 1:38.091 minuta tokom popodneva. Najbliži rival bio mu je Đoan Mir, koji brani Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga, sa desetinkom zaostatka.

Vodeći u generalnom plasmanu je na drugom treningu za 128 hiljaditih delova sekunde nadmašio svoje vreme tokom prepodneva, kada ga je pratio Andrea Lokateli iz Italtransa. Lokateli je tada bio 194 hiljaditinke iza Banjaje.

Pored Banjaje i Mira, još četvorica vozača su bolje krugove ostvarili tokom popodneva. Njih dvojicu je sledio drugi vozač Skaj VR46 tima Luka Marini, ispred pobednika prethodne trke Fabija Kvartarara, Lorenca Baldasarija iz Ponsa i vozača Italtransa Matije Pazinija.

Lokateli je jedini bolje vreme imao na prvom treningu i ono mu je donelo sedmo mesto u kombinovanim rezultatima, ispred Aleksa Markesa iz Mark VDS rejsinga. Prvu desetoricu prvog dana akcije na severoistoku kompletirali su Marsel Šroter i Romano Fenati.

Treći trening vozače Moto2 kategorije očekuje u subotu od 10.55, a kvalifikacije su na programu od 15.05. Velika nagrada Holandije startuje u nedelju u 12.20, a kompletnu akciju možete da pratite na Sport Klubu 3.