Rosi: Fenati? Pokušali smo, nismo uspeli

Moto 2 10. sep 20188:42 > 8:44
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da je za njegov tim bio poraz što nije mogao da izbori sa Romanom Fenatijem, koji je šokirao svet motociklizma svojim potezom na Velikoj nagradi San Marina i Riminija.

Fenatiju je pokazana crna zastavica na stazi „Marko Simončeli“ zbog neodgovorne vožnje, pošto je po izlasku iz šeste krivine pokušao da pritisne kočnicu na motoru Stefana Mancija. Njih dvojica su prethodno vodili veliku borbu u kojoj je Manci u jednom trenutku izgurao rivala sa staze, a Fenati je potom pokazao želju da mu se oštro osveti, zbog čega je kažnjen suspenzijom sa naredne dve trke.

Povezano

Video sam šta je uradio, pritisnuo je kočnicu svog rivala pri brzini od 200 km/h. To je izuzetno bezobrazan potez, nešto što ne bi smelo da se radi. I suspenzija na dve trke je prava kazna. U prošlosti je on bio deo naše Akademije, ali nismo mogli da se izborimo sa njim. Bio je to poraz za nas, pokušali smo, ali nismo uspeli da promenimo njegovo ponašanje“, istakao je Rosi.

Iako ima tek 22 godine, Italijan već ima veliku istoriju incidenata. Pre nekoliko godina se potukao sa policajcem koji je želeo da mu uruči kaznu za parkiranje, a pre dve godine mu je uručen otkaz upravo u Rosijevom timu – Skaj VR46 posle fizičkog sukoba sa Učijem Salučijem, jednim od čelnika ekipe. Tada je izbačen i iz Rosijeve akademije, a nedeljni incident mu nije prvi na stazi, pošto je slično učinio tokom treninga pre nekoliko godina, kada je udarao i šutirao Niklasa Aja.

Fenati će svoju suspenziju odraditi na trkama u Aragonu i Japanu, njegov tim Marineli Snajpers se ogradio od njegovih postupaka, ali ne i samog vozača, a postoje indicije da će Forvard raskinuti ugovor sa mladim Italijanom za narednu sezonu.