Fenati ostao bez licence, bez nje ne može na stazu

Moto-GP2 11. sep. 201817:44 > 17:45
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Motociklistička federacija Italije (FMI) suspendovala je Romana Fenatija i oduzela mu licencu posle njegovog ponašanja na Velikoj nagradi San Marina proteklog vikenda.

Fenatiju je pokazana crna zastavica na stazi „Marko Simončeli“ zbog neodgovorne vožnje, pošto je po izlasku iz šeste krivine pokušao da pritisne kočnicu na motoru Stefana Mancija. Njih dvojica su prethodno vodili veliku borbu u kojoj je Manci u jednom trenutku izgurao rivala sa staze, a zbog toga je naknadno kažnjen pomeranjem za šest mesta na startu naredne trke u odnosu na rezultat koji ostvari u kvalifikacijama.

Povezano

S druge strane, Fenatiju je izrečena suspenzija na dve trke, ali je ostao bez angažmana do kraja sezone, pošto ga je Marineli Snajpers tim otpustio, kao i za narednu godinu, pošto je Forvard raskinuo ugovor koji je potpisao pre nekoliko nedelja.

Romano Fenati je suspendovan sa svih sportskih aktivnosti i oduzeta mu je licenca“, objavila je Motociklistička federacija Italije.

U saopštenju se ne navodi dužina suspenzija, ali je Fenati pozvan da se pojavi pred Disciplinskom komisijom svoje matične federacije.