Šroter pokorio prve kvalifikacije Trijumfove ere

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Dinavolt Intakta Marsel Šroter došao je do prve pol pozicije u karijeri pošto je bio najbolji na prvim kvalifikacijama sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, pred Veliku nagradu Katara.

Nemački motociklista je najbolju startnu poziciju u prvim kvalifikacijama Trijumfove ere, kao dobavljača motora u srednjoj klasi, upisao u vremenu od 1:58.585 minuta.

Povezano

Šroteru je najbliži bio Ćavi Vjerhe iz Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga, dok je treće vreme imao vozač Ponsa Lorenco Baldasari.

Trijumf je zamenio Hondu kao dobavljača motora, koji od ove sezone imaju 765 kubika, umesto dosadašnjih 600. To se videlo po vremenima, a Šroter je u borbi za pol poziciju bio desetinku i po ispred svog nekadašnjeg timskog kolege. Baldasari je bio samo 53 hiljaditih delova sekunde iza Španca.

Na četvrtom mestu našao se vozač Skaj VR46 tima Luka Marini, koji je prolaz u drugi deo kvalifikacija posle loših treninga tražio kroz prvi, a sledili su ga Remi Gardner, Sem Lous i Tom Luti. Najbolju desetoricu kompletirali su Bred Binder, Aleks Markes i Augusto Fernandes.

Trka u Moto2 kategoriji startuje u nedelju u 16.20, uz direktan prenos na Sport Klubu 2.