Baldasari maestralan za početak Trijumfove ere!

Moto-GP2 10. mar. 201917:10 > 17:12
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Ponsa Lorenco Baldasari trijumfom je započeo Trijumfovu eru u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, pošto je slavio na Velikoj nagradi Katara.

Britanski proizvođač je zamenio Hondu kao dobavljača motora u srednjoj klasi, a Italijan je zablistao na stazi „Losail“, pošto je vodio tokom većeg dela trke.

Baldasari je do pobede, treće u karijeri, došao pošto je u foto-finišu za 26 hiljaditinki pobedio povratnika u Moto2 Toma Lutija iz Dinavolt Intakta. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Lutijev timski kolega, koji je bio dve sekunde dalje.

Od samog starta poveo je vozač Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga Ćavi Vjerhe, ispred Baldasarija i Šrotera. Italijan se ustalio u vođstvu, dok je Vjerhe izgubio ritam kada su ga pretekli u borbi za drugo mesto, a vrlo blizu bili su i Remi Gardner, Aleks Markes i Luti.

Švajcarac je vozio ubedljivo najbolje u drugom delu trke, kada je počeo da se probija, pošto je nizao najbrže krugove na stazi. Na taj način, Luti je u samom finišu izazivao Baldasarija u borbi za trijumf, vrebao je svoju šansu, ali mu je italijanski motociklista svaki put zatvorio vrata.

Bolji od ostalih bio je Gardner na četvrtom mestu, ispred drugog vozača Ponsa Augusta Fernandesa, Sema Lousa iz Gresinija i Markesa. Prvu desetoricu kompletirali su Italijani Luka Marini i Enea Bastijanini, uz Vjerhea.

Prvu trku sezone obeležio je i incident u prvom krugu, kada je vozač Skaj VR46 tima Nikolo Bulega napravio veliku grešku i sa staze izbacio Ikera Lekuonu i Lukasa Tulovića, a to je uticalo i na Horhea Navara.

Svetski šampionat u motociklizmu se nastavlja Velikom nagradom Argentine 31. marta.