Binder u poslednji čas na "Asenu"

Moto 2 28. jun 201916:16 > 16:20
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Bred Binder bio je najbrži na drugom treningu pred Veliku nagradu Holandije u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata.

Mladi Južnoafrikanac je ostvario najbolje vreme dana na stazi „Asen“ u vremenu od 1:37.398 minuta, i to u samom finišu popodnevnog treninga. Binderu je najbliži bio Remi Gardner iz SAG tima, koji je imao 132 hiljaditinke zaostatka, dok je treći bio motociklista Gresinija Sem Lous, koji je završio prvi trening na vrhu.

Povezano

Najbolju trojicu sledio je Marsel Šroter iz Dinavolt Intakta, a sledili su ga Horhe Navaro, timski kolega Tom Luti i vozač Skaj VR46 tima Luka Marini. Među prvih deset našli su se i Lorenco Baldasari, vodeći u generalnom plasmanu Aleks Markes i prošlogodišnji šampion Moto3 Horhe Martin. Mesto u drugom delu kvalifikacija trenutno imaju i Somkijat Čantra, Augusto Fernandes, Tecuta Nagašima i Jonas Folger.

U Moto3 kategoriji je najbrži bio Jakub Kornfel iz Redoks Pristel tima, sa 98 hiljaditinki boljim vremenom od onog koje je postavio Toni Arbolino iz Snajpersa. Treći je bio Nikolo Antoneli, ispred Romana Fenatija, Gabrijela Rodriga, Čelestina Vijetija i Darina Bindera. Pobednik prve trke sezone Kaito Toba je bio osmi, ispred najbržeg na prvom treningu Aija Ogure i Markosa Ramiresa. Mesto u Q2 pred treći trening imaju i Lorenco dala Porta, Haume Masija, Džon Mekfi i Makar Jurčenko, dok je vodeći u generalnom plasmanu Aron Kane bio tek 22, a imao je i incident sa Alonsom Lopesom.

Akcija u Asenu se nastavlja u subotu u 9 časova i možete da je pratite na Sport Klubu.