Prvenac Fernandesa, Balda eliminisao Markesa i sebe

Moto-GP2 30. jun. 201913:11 > 13:15
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Ponsa Augusto Fernandes došao je do prve pobede u karijeri pošto je trijumfovao na osmoj trci sezone u Moto2 kategoriji, Velikoj nagradi Holandije.

Fernandes je prvenac upisao na svojoj 30. trci u karijeri, pošto je za šest desetinki pobedio Breda Bindera iz Red Bul KTM Ajo tima. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se motociklista Skaj VR46 tima Luka Marini, koji je bio tri sekunde iza Južnoafrikanca.

Povezano

Binder je bio taj koji je vodio tokom većeg dela trke, ali je posustao u samom finišu. Veliki broj vozača učestvovao u borbi za podijum, ali su dva velika incidenta uticala na to da Fernandes i Bindes ostanu usamljeni na čelu.

Dva kruga pre kraja, Fernandesov timski kolega Lorenco Baldasari je izbacio sa staze svog rivala u borbi za titulu Aleksa Markesa i sebe, pošto je izgubio kontrolu nad motociklom. Tri kruga ranije, pobednik trke je malo odgurnuo Eneu Bastijaninija, a on je sa sobom pokupio Ćavija Vjerhea, dok se Tom Luti sjajno spasao.

Upravo Luti je pratio najbolju trojicu, a sledili su ga Tecuta Nagašima, Andrea Lokateli i Stefano Manci. Među prvom desetoricom našli su se i Marsel Šroter, Dominik Egerter i Marko Beceki.


Posle takvog raspleta, Luti je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 117 bodova, šest više od Markesa, dok je Fernandes treći sa 92.

Ovogodišnji Svetski šampionat u motociklizmu nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Nemačke.