Moto2: Marini ispred domaćeg heroja u Tajlandu

Moto-GP2 4. okt. 201913:33 > 13:36
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Skaj VR46 tima Luka Marini ostvario je najbolje vreme na prvim slobodnim treninzima pred 15. trku sezone Moto2 kategorije Svetskog šampionata, Veliku nagradu Tajlanda.

Mladi Italijan je bio najbrži na drugom treningu u Buriramu, u vremenu od 1:35.956 minuta, i za osam hiljaditinki je bio ispred domaćeg vozača Somkijata Čantre. Treće vreme imao je Tecuta Nagašima iz SAG tima, koji ga je postavio na prepodnevnom treningu. Japanac je postavio krug koji je za 13 hiljaditinki bio sporiji od Marinijevog.

Povezano

Od svih vozača koji imaju mesto u drugom delu kvalifikacija, a to je 14 najboljih, uprao samo Nagašima je bolji krug imao na prvom treningu. Japanski motociklista je tada za 384 hiljaditinke bio brži od Augusta Fernandesa iz Ponsa, dok je Marini bio 20 hiljaditih delova sekunde dalje.

Na popodnevnom treningu, Marinija i Čantru je pratio Remi Gardner, ispred vodećeg u generalnom plasmanu Aleksa Markesa, vozača Italtransa Enee Bastijaninija i Ikdera Lekuone iz Amerikan rejsing KTM tima. Najbolju desetoricu kompletirali su Bred Binder, Fernandes, Horhe Navaro i Nagašima.

Posle dva od tri slobodna treninga, mesto u drugom delu kvalifikacija imaju i Andrea Lokateli, Horhe Martin, Marko Beceki i Tom Luti.

Treći trening u srednjoj kategoriji vozi se u subotu od 5.55, dok su kvalifikacije od 10.05. Trka za Veliku nagradu Tajlanda startuje u nedelju u 7.20, a prenosi vas čekaju na kanalima Sport Kluba.