Kane najbrži, Navaro mora u Q1 na “Losailu”

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Motociklista Aspara Aron Kane bio je najbrži na trećem treningu Moto2 kategorije pred prvu trku sezone Svetskog šampionata, Veliku nagradu Katara.

Španac je najbolji krug kompletirao u vremenu od 1:59.019 minuta, a dvojica njegovih najbližih pratilaca bila su unutar 46 hiljaditinki. Drugi je bio Fabio di Đanantonio iz Spid Apa, a treći Enea Bastijanini, koji brani boje Italtransa.

Povezano

Četvrto vreme imao je Remi Gardner, koji je u petak imao težak pad, dok je peti bio Tecuta Nagašima iz Red Bul KTM Ajo tima, ispred drugog vozača Spid Apa Horhea Navara. Upravo Navaro će morati da prođe kroz prvi deo kvalifikacija, pošto nije uspeo da popravi vreme od petka.

Sedmi je bio Augusto Fernandes iz Estrelja Galisija Mark VDS tima, ispred Džejka Diksona, koji takođe nije uspeo da se plasira u drugi deo kvalifikacija, za razliku od Luke Marinija, koji je imao deseto vreme. Plasman u Q2 obezbedili su i Marko Beceki, Bo Bensnajder, Džo Roberts, Ćavi Vjerhe i Tom Luti, koji je bio tek 21.

Na subotu se, inače, na stazi nije našao Sem Lous, koji je vozio u petak, ali zbog povrede ramena koju je zadobio tokom predsezonskih testiranja propustiće ostatak akcije.

Kvalifikacije u Moto2 kategoriji na programu su od 16 časova, dok trka u nedelju startuje u isto vreme, uz direktan prenos na Sport Klubu.