Dvojica u 0.000s – Robertsu prvi pol u karijeri

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Džo Roberts startovaće sa pol pozicije na prvoj trci sezone Svetskog šampionata u kategoriji Moto2, Velikoj nagradi Katara.

Roberts je na stazi “Losail” osvojio prvu pol poziciju u karijeru, i to pošto je ostvario identično vreme kao Luka Marini iz Skaj VR46 tima. Njih dvojica su u kvalifikacijama svoje najbolje krugove odvozali u vremenu od 1:58.136 minuta, a mladom Amerikancu je pripala prva pozicija jer je njegovo drugo najbolje vreme bilo bolje od Marinijevog.

Povezano

 Marini je morao da se zadovolji drugim mestom, ispred sunarodnika Enee Bastijaninija, koji brani boje Italtransa, koji je imao 107 hiljaditinki zaostatka.

U kvalifikacijama je desetoricu vozača delilo manje od pola sekunde, a razlika između prvog i 18. u drugom delu bila je sekunda i jedna desetinka. Najbolju trojicu sledio je Horhe Navaro iz Spid Apa, ispred vozača RW rejsinga Boa Bensnajdera i Remija Gardnera, koji vozi za SAG tim. Marinijev timski kolega Marko Beceki imao je sedmo vreme, a iza njega našli su se Horhe Martin, Lorenco Baldasari i Ćavi Vjerhe.

Najveće iznenađenje kvalifikacija je loš plasman Toma Lutija iz Intakta, koji je zauzeo tek 18. poziciju.

Prva trka sezone u srednjoj klasi Svetskog šampionata startuje u nedelju u 16 časova i moći ćete da je pratite na Sport Klubu.