Nagašima do prvenca kao Tomizava pre 10 godina

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Tecuta Nagašima došao je do prve pobede u karijeri pošto je slavio na Velikoj nagradi Katara, prvoj trci sezone Moto2 kategorije Svetskog šampionata.

Nagašima je prvi trijumf, a ujedno i prvi podijum, upisao na 70. trci u karijeri, i to deset godina pošto je njegov sunarodnik i sada pokojni Šoja Tomizava postao prvi pobednik u istoriji Moto2. Tomizava je izgubio život na Velikoj nagradi San Marina 2010. godine.

Povezano

Mladi Japanac je u cilju imao nešto manje od jedne i po sekunde prednosti u odnosu na Lorenca Baldasarija iz Ponsa, dok je treće mesto pripalo motociklisti Italtransa Enea Bastijanini.

Otvaranje sezone je pružilo mnogo uzbuđenja, a do samog finiša nije se činilo da će podijum tako izgledati. Vozač VR46 tima Luka Marini je držao vođstvo tokom dve trećine trke, a najbliži pratilac bio mu je Džo Roberts iz Amerikan rejsing tima. Italijanski motociklista je na polovini trke odvojio na više od sekunde od rivala, ali nije uspeo dugo da zadrži tu prednost i polako je počeo da posustaje.

Baldasari je polako počeo sa napadima na Robertsa, a to je pokrenulo i vozače koji su ih sledili, među kojima je bio i Nagašima. Kada je Japanac preuzeo vođstvo brzo se odvojio od pratilaca, dok se iza njega vodila borba za preostala mesta na podijumu, u kojoj su se najbolje pokazali italijanski motociklisti.

Roberts je bio četvrti, 131 hiljaditinku iza Bastijaninija, a sledili su ga Remi Gardner iz SAG tima i vozača Spid Apa Horhea Navara. Najbolju desetoricu kompletirali su Marsel Šroter, Aron Kane, Ćavi Vjerhe i Tom Luti, dok Marini nije završio trku, pošto ga je u samom finišu sa staze izbacio Džejk Dikson.

Svetski šampionat u motociklizmu trebalo bi da se nastavi 5. aprila Velikom nagradom Amerika.