"Nisam mogao da verujem da su moji motocikli u šljunku"

Moto-GP2 28. jul. 202017:13 > 17:15
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Prvi čovek Skaj VR 46 ekipe Valentino Rosi je bio presrećan zbog rezultata njegove ekipe u Moto2 kategoriji, ali je istovremeno bio i frapiran zbog toga što su dva vozača pala čestitajući jedan drugome.

  Valentino Rosi je definitivno uživao drugog trkačkog vikenda u Heresu. Ne samo što je i sam u MotoGP trci bio treći već je i njegov tim u Moto2 kategoriji slavio drugo i treće mesto Luke Marinija i Marka Becekija. U Moto3 kategoriji je Selestino Vijeti povredio ruku kada je na podijumu polomio flašu Proseka. Beceki i Marini su čestitali jedan drugome dok su bili na motociklima, a jače rukovanje je dovelo do pada obojice.

Kada sam video dva moja motocikla, dva motocikla mog tima u šljunku posle finiša trke rekao sam sebi kako to ne može da bude istina. Shvatio sam da su se rukovali, dodirnule su se ručke i oni su pali. Bili smo zabrinuti zbog Selestina koji sada ima šavove na ruci. Posle trke sam rekao Mariniju i Becekiju da vode računa na podijumu, da ne bude još jedna katastrofa„, kazao je Valentino Rosi.

Ipak on je rekao da je veoma ponosan na vozače iz svoje akademije. Franko Morbideli i Frančesko Banjaja su bili odlični u MotoGP trci ali su obojica ispali.

Veoma sam ponosan na vozače iz Akademije jer smo beoma blizu, imamo odličan odnos. Zajedno smo odradili dobar posao, i mnogo su mi pomogli kada sam ja imao loše rezutlate i kada sam bio frustriran zbog toga. Nikada ne odustaju i uvek su me gurali i kada si uz njih odna se i osetiš mlađe. Odličan trenutak za Skaj tim jer su Marini, Beceki i Vijeti bili na podjumu, ali su Franko i Peko mogli isto to da urade bez problema„, kazao je Rosi.