Moto2: Lous opet najbrži, 20 vozača u sekundi

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga Sem Lous ostvario je najbolje vreme na poslednjem slobodnom treningu u Moto2 kategoriji pred četvrtu trku sezone, Veliku nagradu Češke.

Britanac je bio najbrži i na prvom treningu u Brnu, a treći je završio na čelu krugom u vremenu od 2:01.809 minuta. Drugo mesto zauzeo je Luka Marini iz Skaj VR46 tima, sa 83 hiljaditinke zaostatka, dok je treći bio vozač Amerikan Rejsinga Džo Roberts.

Povezano

Ukupno 19 vozača imalo je zaostatak manje od sekunde u odnosu na Lousa, što samo ide u prilog toga koliko je bila neizvesna borba za plasman u drugi deo kvalifikacija. Jedan od vozača koji to nije uspeo je i vodeći u generalnom plasmanu Tecuta Nagašima, koji je na 16. poziciji bio sedam desetinki zaostatka u odnosu na Britanca.

Roberts je na trećem mestu bio već nešto više od tri desetinke iza Lousa, a sledili su ga Marsel Šroter, Marko Beceki i Markos Ramires. Sedmi je bio Aron Kane, a najbolju desetoricu kompletirali su Augusto Fernandes, Horhe Navaro i Hafiz Sarin. Mesto u drugom delu kvalifikacija obezbedili su i Ćavi Vjerhe, Horhe Martin, Enea Bastijanini i Lorenco Baldasari.


Kvalifikacije u srednjoj klasi Svetskog šampionata voze se od 15.10, dok trka startuje u nedelju u 12.20. Kompletna akcija čeka vas na Sport Klubu 3.