Bastijanini od starta do cilja za pobedu u Brnu

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Italtransa Enea Bastijanini trijumfovao je na Velikoj nagradi Češke, četvrtoj trci sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata.

Italijan je u Brnu upisao drugu pobedu zaredom, sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Sema Lousa iz Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga. Njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Amerikan rejsinga Džo Roberts, koji je tako prvi put u karijeri stigao do pobedničkog postolja.

Povezano

Bastijanini je maestralno startovao i odmah preuzeo vođstvo, a potom je vodio do cilja. Mladi italijanski motociklista se brzo odvojio od rivala, imao je nekoliko sekundi prednosti, ali je njegova mala greška omogućila Lousu da mu se primakne. Britanac je u poslednjem krugu uspeo da smanji razliku na oko pola sekunde, međutim, nije ni mogao da ga napadne.

Roberts je vozio relativno usamljenu trku na trećoj poziciji i bio je pet i po sekundi iza Bastijaninija, a tri sekunde ispred Luke Marinija iz Skaj VR46 tima. Vozači od četvrte do osme pozicije su vodili veliku borbu od početka trke i tako su i izgubili korak za vodećom trojicom, a Marinija je pratio vozač Ponsa Augusto Fernandes. Šesti je bio Marinijev timski kolega Marko Beceki, ispred Horhea Navara iz Spid Apa i vozača Red Bul KTM Ajo tima Horhe Martin. Među najboljih deset našli su se Hafiz Sarin i Aron Kane.

Posle drugog trijumfa Bastijanini je preuzeo prvu poziciju u generalnom plasmanu sa 73 boda, ispred Marinija sa 58 i Tecute Nagašime, koji je zauzeo 11. mesto, sa 55.

Svetski šampionat nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Austrije na „Red Bul ringu“, uz direktne prenose na kanalima Sport Kluba.