Martin prvi prošao kroz cilj, pobeda ide Becekiju!

Moto-GP2 23. avg. 202013:11 > 13:15
Podeli:
© Sky Italia 2020

Vozač Skaj VR46 tima Marko Beceki prvi put se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja na Velikoj nagradi Štajerske, pošto je Horhe Martin pomeren za jednu poziciju zbog izlaska van okvira staze, iako je kao prvoplasirani prošao kroz cilj.

Španac je u cilju bio šest stotinki ispred Becekija, ali ga je direkcija trke kaznila jer je prešao na zelenu površinu posle poslednje krivine „Red Bul ringa“. Na taj način, italijanski motociklista je došao do prvenca u srednjoj klasi, a ukupno četvrte u karijeri.

Povezano

Becekiju i Martinu na podijumu se pridružio Remi Gardner iz SAG tima, a Australijanac je bio sekundu iza vodećeg dvojca.

Martin je vrlo brzo posle starta uspostavio potpunu kontrolu na čelu i uspeo je da se odvoji na više od dve sekunde od rivala. S druge strane, Beceki je imao loš start, pao je na devetu poziciju, ali je uspeo da se probije, a u poslednjih nekoliko krugova je sustigao svog velikog rivala iz Moto3 kategorije.

Italijan je od pretposlednjeg kruga bio na manje od sekunde od vozača Red Bul KTM Ajo tima, pokušao je da napadne, ali nije uspeo, da bi mu bila dodeljena pobeda po dolasku u park ferme. Na taj način, Beceki je doneo dvostruki trijumf Skaj VR46 timu, pošto je pre njega u Moto3 kategoriji slavio Ćelestino Vijeti.


Sekundu iza Gardnera našao se drugi vozač Red Bul KTM Ajo tima Tecuta Nagašima, ispred Toma Lutija iz Intakta i vozača Petronasa Ćavija Vjerhea. Vodeći u generalnom plasmanu Luka Marini bio je sedmi, a prvu desetoricu kompletirali su Džejk Dikson, Ektor Garso i Enea Bastijanini.

Pored borbe na vrhu trku su obeležili i incidenti u kojima je učestvovao vozač Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga Sem Lous. Britanac je prvo napravio grešku i izbacio sa staze Somkijata Čantru i Horhea Navara, potom se vratio u trku i imao još jedno izletanje, da bi mu na kraju bila pokazana crna zastavica.

Marini na prvoj poziciji u šampionatu ima 87 bodova, osam više od Bastijaninija i Martina, dok Nagašima na četvrtom mestu ima 68 bodova.

Svetski šampionat se nastavlja Velikom nagradom San Marina i Riminija 13. septembra.