Marini ispred Becekija do pola u Mizanu

Moto-GP2 19. sep. 202016:16 > 16:19
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Skaj VR46 tima Luka Marini došao je do pol pozicije pred Veliku nagradu Emilije Romanje, osme trke sezone u Moto2 kategorije Svetskog šampionata.

Mladi Italijan je na stazi „Marko Simončeli“ upisao prvu pol poziciju ove sezone, a četvrtu u karijeri, sa 36 hiljaditinki prednosti u odnosu na timskog kolegu Marka Becekija.

Povezano

Uz njih dvojicu u prvom startnom redu, u nedelju od 12.20, uz direktan prenos na Sport Klubu 2, naći će se Ćavi Vjerhe iz Petronasa.

Iza najbrže trojice naći će se prošlonedeljni osvajač Sem Lous, koji brani boje Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga, koji je bio desetinku iza Vjerhea, a skoro pola sekunde iza Marinija.

Marinijev glavni rival u generalnom plasmanu Enea Bastijanini zauzeo je peto mesto, ispred Arona Kanea i Džejka Diksona. Mesto među prvih deset obezbedili su i Fabio di Đanantonio, Horhe Navaro i Nikolo Bulega.


Drugu nedelju zaredom na stazi nema jednog od kandidata za titulu Horhea Martina, koji je pozitivan na koronavirus, a u Red Bul KTM Ajo timu menja ga Matija Pazini. Iskusni Italijan startovaće sa 14. pozicije iza Marsela Šrotera, Augusta Fernandesa i timskog kolege Tecute Nagašime.