Moto2: Mnogo incidenata, Lous najbrži

Moto 2 26. sep. 202012:41 > 12:47
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Estrelja Galisije Sem Lous završio je poslednji trening pred Veliku nagradu Katalonije, devetu trku sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata.

Britanac je najbrži krug na „Katalunji“ ostvario u vremenu od 1:43.523 minuta, sa dve desetinke prednosti u odnosu na Markosa Ramiresa iz Amerikan rejsinga. Treće vreme imao je vodeći u generalnom plasmanu Luka Marini, koji je bio samo 13 hiljaditih delova sekunde iza Ramiresa.

Treći trening obeležio je veliki broj incidenata, a pored staze završio je i jedan od kandidata za titulu Enea Bastijanini, koji je na kraju bio 11. Greške su, između ostalih, napravili i Marko Beceki, Aron Kane i Tom Luti.

Najbolju trojicu sledili su Fabio di Đanantonio iz Spid Apa, ispred Horhea Martina, koji se vratio na stazu posle dve propuštene trke zbog pozitivnog testa na koronavirus. Šesti je bio Marsel Šroter, a sledili su ga Beceki i Remi Gardner, koji je zaradio kaznu u petak zbog incidenta dok su na stazi bile istaknute žute zastavice, pa će na startu biti pomeren za šest pozicija u odnosu na rezultat u kvalifikacijama. Među najboljom desetoricom našli su se i Ćavi Vjerhe i Augusto Fernandes, a u drugi deo kvalifikacija direktno idu i Bastijanini, Edgar Pons, Luti i Tecuta Nagašima.

Kvalifikacije u srednjoj klasi na programu su od 15.10, a trka se vozi u nedelju od 13.20, uz direktne prenose na Sport Klubu 3.

Najbrži na trećem treningu u kraljevskoj klasi bio je vozač Snajpersa Toni Arbolino, u vremenu od 1:48.635 minuta, ispred sunarodnika i prošlonedeljnog pobednika u Mizanu Romana Fenatija. Treći je bio Đaume Masija iz Leoparda, ispred Serhija Garsije, Gabrijela Rodriga i Denisa Fođe. Pored njih, plasman u drugi deo kvalifikacija obezbedili su i Andrea Minjo, Kaito Toba, Derin Binder, Ćelestino Vijeti, Ajumu Sasaki, Džeremi Alkoba i Filip Salač, dok je Raul Fernandes to učinio zahvaljujući krugom postavljenom u petak.

Vozače u Moto3 kategoriji kvalifikacije čekaju od 12.35, a njihova trka startuje u nedelju u podne.