Moto2: Diđa najbrži, vodeća italijanska trojka u vrhu

Moto-GP2 16. okt. 202016:22 > 16:27
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski vozač Fabio Di Đanantonio je bio najbrži na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Aragona u Moto2 kategoriji Svetskog šampioanta u motociklizmu. Tri italijanska vozača koji su na prve tri pozicije u generalnom plasmanu su među šest najboljih.

Fabio Di Đanantonio je imao vreme 1:52.748, a uz njega su u vrhu i tri njegova sunarodnika koji su i trenutno glavni konkurenti za titulu. Drugu poziciju je zauzeo Enea Bastijanini, koji je i drugoplasirani u generalnom plasmanu, Luka Marini je peti, a Marko Beceki šesti. Britanac Sem Lous koji je uz ovu trojicu takođe u vrhu generalnog plasmana je imao treće vreme u petak. U najboljih 14 su još Edgar Pons, Markos Ramires, Remi Gardner, Horhe Martin, Džo Roberts, Horhe Navaro, Marsel Šroter, Ektor Garso i Džejk Dikson.

U drugom treningu je najpre Sem Lous imao najbolje vreme, da bi ga brzo pretekao Marko Beceki. Uzvratio je kansije Lous, da bi u finišu Fabio Di Đanantonio pomerio sa prvog mesta Becekija i Lousa.

Tokom ovo treninga su udese imali Ani Izdihar, kao i Kasma Danijel koji je svoj Kaleks motocikl propisno uništio.

Podsećamo treninzi u subotu su pomereni za pola sata kako bi vozači vozili po toplijem vremenu. Programu u subotu počinje tako od 9.30 treningom Moto3 kateogrije, a direktan prenos gledajte na Sport Klubu 3.