Lousov drugi trijumf u nizu, potpuni krah VR46 tima

Moto-GP2 18. okt. 202014:08 > 14:15
Podeli:
© 2020 - MARC VDS SWISS RACING S.A.

Vozač Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga Sem Lous ostvario je drugu pobedu zaredom, pošto je posle Le Mana slavio i na Velikoj nagradi Aragona, 11. trci sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata.

Lous je prošlog vikenda prekinuo četvorogodišnji post bez trijumfa, a na stazi „Motorlend“ se postarao da upiše pobede na uzastopnim trkama. Britanac je slavio zahvaljujući izletanju Marka Becekija iz Skaj VR46 tima dva kruga pre kraja, pošto je tokom cele trke bio odmah iza Italijana.

Povezano

Drugo mesto zauzeo je vozač Italtransa Enea Bastijanini, koji je imao četiri sekunde zaostatka, dok je treći bio Horhe Martin iz Red Bul KTM Ajo tima.

Beceki je bio taj koji je vodio tokom skoro cele trke, ali je napravio veliku grešku u ključnom trenutku. Katastrofalan dan za VR46 tim upotpunio je Luka Marini, koji je takođe izleteo sa staze u prvoj polovini trke i tako ostao i bez plasmana i bez prve pozicije u šampionatu.

Lous je gotovo vreme bio Becekijev prvi pratilac i strpljivo je čekao trenutak da pokuša da ga napadne, a u toj borbi je jedno vreme učestvovao i Fabio di Đanantonio iz Spid Apa, koji je takođe napravio grešku i izleteo. Iza njih veliku borbu su vodili Bastijanini i Martin, a na kraju je razlika između njih dvojice bila 145 hiljaditinki u korist italijanskog motocikliste.

Četvrti kroz cilj prošao je Džejk Dikson iz Petronasa, ispred vozača SAG tima Remija Gardnera, Markosa Ramiresa iz Amerikan rejsinga i Ektora Garsa, koji brani boje Ponsa. Među najboljom desetoricom našli su se i Džo Roberts, Tecuta Nagašima i Simone Korsi.

Posle takvog raspleta Bastijanini je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 155 bodova, dva više od Lousa, a pet od Marinija.

Svetski šampionat se nastavlja već narednog vikenda Velikom nagradom Teruela, koja će takođe biti vožena na stazi „Motorlend“.