Fernandes najbrži na FP1, Lous uzvratio na FP2

Moto-GP2 23. okt. 202012:45 > 17:01
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Teruela u okviru Moto2 kategorije Svetskog šampionata u motociklizmu najbrži je bio Augusto Fernandes. Odgovor Sema Lousa usledio je na drugom slobodnom treningu, gde je Britanac išao ispod 1:52

Na prvom treningu najbrže vreme je imao Augusto Fernandes koji je imao krug od 1:52.623. Zaostatak nešto veći od jedne desetinke je imao Sem Lous koji je drugi u generalnom plasmanu i na ovaj način je poslao upozorenje trojici italijanskih rivala Becekiju, Mariniju i Bastijaniniju koji su u borbi za titulu. Lous je minulog vikenda slavio u Aragonu.

Fabio Di Đanantonio je treći, a u vrhu su još Džejk Dikson, Džo Roberts, Lorenco Baldasari, Marko Bezeki, Horhe Navaro, Remi Gardner, Luka Marini, a manje od sekund zaostatka su imali i Bastijanini, Korsi, GArso, Pons i Šroter.

Tokom treninga je inače najpre Luka Marini imao najbrže vreme, da bi ga brzo pretekao Sem Lous koji je popravio svoj najbrži krug u odnosu na prošli vikend za šest desetinki. Odlično je vozio i Džejk Dikson da bi na dva minuta do kraja Augusto Fernandes postavio najbrže vreme iskoristivši zavetrinu koju je napravio Lorenco Baldasari.

 Ipak, na drugom slobodnom treningu Sem Lous je potvrdio odličnu formu. Išao je ispod 1:52 i štopericu postavio na 1:51.920. Ispod 1:51.920 išao je i Horhe Navarao, dok je najbrži sa prvog treninga Augusto Fernandes na drugom bio tek 20. sa 1:52.954.

Treći je bio Ektor Garso sa 1:52.180, dok je četvrti bio Fabio di Đanantonio. Prvih 10 zaokružuju Džo Roberts, Horhe Martin, Džejk Dikson, Remi Gardner, Nikolo Bulega i Edgar Pons.

U subotu su na programu kvalifikacije, a u nedelju Trka za veliku nagradu Teruela. Sve to možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba.