Lous opet na pol poziciji u Aragonu

Moto-GP2 24. okt. 202017:02 > 17:06
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga Sem Lous startovaće sa pol pozicije drugu nedelju zaredom u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, pošto je bio najbolji u kvalifikacijama pred Veliku nagradu Teruela, 12. trku sezone.

Britanac je slavio na prethodne dve trke, a na „Motorlendu“ je došao do treće pol pozicije ove godine, a 11. u karijeri, krugom od 1:51.296 minuta.

Drugo mesto, sa dve desetinke zaostatka, zauzeo je Horhe Navaro iz Spid Apa, i to uprkos padu u samom finišu kvalifikacija. Treću poziciju na startu zauzeće vozač SAG tima Remi Gardner, koji je bio četiri desetinke iza Lousa.


Povezano

Najbolju trojicu sledio je Fabio di Đanantonio na drugom Spid Apu, ispred vozača Amerikan Rejsinga Markosa Ramiresa i vodećeg u generalnom plasmanu Enee Bastijaninija. Na sedmom mestu našao se Džejk Dikson, osmi je bio Ektor Garso, a prvu desetoricu upotpunili su Augusto Fernandes i Bo Bensnajder.

Od kandidata za titulu Lous se najbolje pokazao, a njega pred poslednje četiri trke sezone dele samo dva boda od Bastijaninija. Vozači Skaj VR46 Luka Marini i Marko Beceki nastavili su da se muče u Aragonu, pa će u nedelju zauzeti 11. i 14. poziciju na startu. Između njih naći će se Horhe Martin i Džo Roberts, a sam finiš kvalifikacija obeležila je i svađa između šampiona Moto3 kategorije iz 2018. godine i Becekija.


Trka za Veliku nagradu Teruela u srednjoj kategoriji na programu je u nedelju od 14.30, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.