Lous dominantno do treće pobede u nizu

Moto-GP2 25. okt. 202015:09 > 15:19
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Estrelja Galisija Mark VDS resinga Sem Lous trijumfovao je na 12. trci sezone Moto2 kategorije, Velikoj nagradi Teruela, i tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Britanac je drugu nedelju zaredom slavio na stazi „Motorlend“, a ujedno je upisao treću pobedu zaredom za tri nedelje, pošto se prethodno našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u Le Manu. Lous je prethodno tri godine bio bez pobede.

Povezano

Na drugoj trci u Aragonu britanski motociklista je bio dominantan, pošto je vodio od starta do cilja, kroz koji je prošao sa više od osam sekundi prednosti u odnosu na Fabija di Đanantonija iz Spid Apa. Treće mesto zauzeo je vozač Italtransa Enea Bastijanini.

Lous je vrlo brzo posle starta uspeo da se odvoji od dvojih rivala, Di Đanantonio se probio na drugo mesto, ali je brzo posustao. Jedno vreme su njima dvojici najbliži bili Ektor Garso i Remi Gardner, da bi Bastijanini pronašao pravi ritam, ali kasno da bi mogao da pripreti prvoj dvojici. Italijan je na kraju bio dve i po sekunde iza svog sunarodnika na drugoj poziciji.

Garso je bio najbolji među ostalima, ispred drugog vozača Spid Apa Horhea Navara, Džejka Diksona iz Petronasa i timskog kolege iz Ponsa Augusta Fedrnandesa. Trku su u prvih deset završili i vozači Amerikan rejsinga Markos Ramires i Džo Roberts.

Još jednu trku za zaborav imao je jedan od kandidata za titulu Luka Marini, koji je ipak ove nedelje stigao do cilja. Vozač Skaj VR46 tima je zauzeo tek 11. mesto, ali je izgubio priključak za vodećima u generalnom plasmanu.

Zahvaljujući novom trijumfu Lous je preuzeo prvu poziciju u šampionatu i sada ima 178 bodova, sedam više od Bastijaninija, dok je Marini treći sa 155.

Svetski šampionat se nastavlja Velikom nagradom Evrope na stazi „Rikardo Tormo“ 8. novembra.