Prva pol pozicija za Mancija, kandidati za titulu loši

Moto-GP2 14. nov. 202016:32 > 16:48
Podeli:
MV Agusta Forward racing

Vozač MV Aguste Stefano Manci osvojio je prvu pol poziciju u karijeri pred Veliku nagradu Valensije, pretposlednju trku sezone u Moto2 kategoriji.

Italijan je do najboljeg startnog mesta došao krugom od 1:34.418 minuta na stazi „Rikardo Tormo“, i tako doneo italijanskom timu prvu pol poziciju još od Velike nagrade Francuske 1976. u klasi do 250 kubika. Tada se na polu našao Đakomo Agostini, a trka je vožena u Le Mana.

Povezano

Manci je pol upisao sa samo 13 hiljaditinki prednosti u odnosu na Ektora Garsa iz Ponsa. U prvom redu pored njih dvojice naći će se vozač Skaj VR46 tima Marko Beceki, koji je bio 76 hiljaditih delova sekunde iza svog sunarodnika.

Kvalifikacije u Valensiji su bile izuzetno zanimljive, a pored iznenađujućeg pola za Mancija obeležilo ih je i mučenje glavnih kandidata za titulu. Vodeći u generalnom plasmanu Enea Bastijanini bio je tek 12, ali šest pozicija ispred svog glavnog konkurenta Sema Lousa, koji je povredio zglob ruke u padu tokom slobodnog treninga. Od kandidata za titulu najbolji je bio Beceki, ali je njegov zaostatak u borbi za titulu 29 bodova, dok je njegov timski kolega Luka Marini bio 10.

Pred poslednje dve trke sezone, Bastijanini na čelu generalnog plasmana ima 184 boda, šest više od Lousa, Marini je treći sa 165, a Beceki četvrti sa 155.


Što se tiče same borbe na čelu, najbolju trojicu sledio je vozač Spid Apa Fabio di Đanantonio, ispred Horhea Martina iz Red Bul KTM Ajo tima i vozača Amerikan rejsinga Markosa Ramiresa. Na početku trećeg startnog reda naći će se Marsel Šroter, osmo vreme imao je Lorenco Baldasari, a mesto među najboljih deset obezbedili su i Bo Bensnajder i Marini.

Trka za Veliku nagradu Valensije vozi se u nedelju od 12.20, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.