Moto2: Markos Ramires najbrži, Italijani u vrhu

Moto-GP2 20. nov. 202013:39 > 13:46
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Na prvom slobodnom treningu Moto2 kategorije svetskog šampionata u motociklizmu pred Veliku nagradu Portugala najbrži je bio Markos Ramires.

U prvom treningu je najpre na samom početku Sem Lous postavio najbrže vreme, uprkos povredi zgloba ruke, da bi ga brzo sa prvog mesta zbacio Fabio Di Đanantonio. Njegov najbrži krug je potom nadmašio Augusto Fernandes i on je prvo mesto držao sve do finiša. Najpre je ruki Aron Kane zauzeo prvu poziciju, odgovorio je Luka Marini, a odmah potom i Fabio Di Đanantonio. Ipak poslednji udarac je zadao Markos Ramires koji je izbio na prvo mesto.

Njegov najbrži krug je bio 1:43.740, Di Đanantonio je imao deset hiljaditinki zaostatka, a unutar jedne sekunde su još bili Luka Marini, Remi Gardner, Marko Beceki, Augusto Fernandes, Nikolo Bulega, Hetor Garso, Čavi Vierhe, Horhe Martin, Sem Lous, Bo Bendsnajder i još pet vozača. Među njima je bio i Enea Bastijanini koji je konkurent za titulu šampiona sveta koji nije baš briljirao u prvom treningu no treba uzeti taj rezultat sa rezervom s obzirom nato da tek u drugom treningu vozači tempiraju pravu formu.