Moto2: Marini i Lous izazivaju Eneu na FP2

Moto-GP2 20. nov. 202017:53 > 17:55
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Portugala u okviru Moto 2 kategorije Svetskog šampionata u motociklizmu najbrži je bio Luka Marini, dok je drugoplasirani Sem Lous. Ta dva vozača su glavni izazivači Enee Bastijaninija u poslednjoj rundi borbe za titulu.

Prvoplasirani Bastijanini u generalnom plasmanu ima 194 boda, Sem Lous 180, a Luka Marini 176. Marini i Lous su bili na prve dve pozicije, Luka je imao vreme 1:42.941, dok je Lous imao najbrži krug 1:43.123. Treće mesto je zauzeo Lorenco Baldasari, četvrto Remi Gardner, a peto aktuelni lider Enea Bastijanini. Za sada rezultat za Q2 imaju Vijerhe, Navaro, Di Đanantonio, Beceki, Garso, Fernandes, Bulega, Manci i Ramires.

U ovom treningu je inače Sem Lous odmah postavio najbrže vreme i pokazao koliko je motivisan da dođe do titule, da bi zatim dva najbrža kruga uzastopno potsavio Luka Marini. Njega je na prvom mestu smenio Augusto Fernandes, a na devet minuta do kraja se na vrh popeo Ektor Garso. Lous je opet izbio na vrh, drugi je bio Marini, treći Bastijanini, a četvrti Beceki. Sva četvrorica imaju šansu za titulu u nedelju.