Gardner na pol poziciji na zatvaranju sezone

Moto-GP2 21. nov. 202017:06 > 17:09
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač SAG tima Remi Gardner osvojio je pol poziciju pred poslednju trku sezone u Moto2 kategoriji, Veliku nagradu Portugala.

Mladi Australijanac je do druge pol pozicije ove godine, a četvrte ukupno, stigao na stazi „Algarve“ u vremenu od 1:42.592 minuta, sa desetinkom prednosti u odnosu na Luku Marinija iz Skaj VR46 tima. Uz njih dvojicu u prvom startnom redu naći će se vozač Spid Apa Fabio di Đanantonija.

Gardner je najbolju startnu poziciju zgrabio u poslednjim trenucima kvalifikacija, kada je za 118 hiljaditinki nadmašio Marinija, dok je popularni Diđa bio samo 11 hiljaditih delova sekunde dalje. Di Đanantonio je do prvog startnog reda došao nadmašivši za samo hiljaditinku vodećeg u generalnom plasmanu Eneu Bastijaninija.

Vozač Italtransa pred trku odluke ima 14 bodova više od Sema Lousa, a 18 od Marinija, dok je u konkurenciji i drugi vozač Skaj VR46 tima Marko Beceki, čiji zaostatak je 23 boda.

Odmah uz Bastijaninija na startu će se naći Lous, koji je odvozao herojske kvalifikacije, uprkos povredi zgloba ruke, a njih dvojicu će slediti Horhe Martin i Nikolo Bulega. Najbolju desetoricu kompletiraće Augusto Fernandes, Markos Ramires i Tecuta Nagašima, dok će Beceki zauzeti 12. mesto na startu.

Trka za Veliku nagradu Portugala u srednjoj klasi startuje u nedelju u 13.20, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.