Beceki i Garsija na vrhu na „Red Bul ringu“

Moto 2 6. avg. 202111:50 > 11:57
Podeli:
Marko Beceki
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Skaj VR46 tima Marko Beceki završio je prvi trening u Moto2 kategoriji posle letnje pauze na vrhu, pošto je bio najbrži na „Red Bul ringu“.

VN Štajerske

Italijan je na početku trkačkog vikenda za Veliku nagradu Štajerske zabeležio vreme od 1:29.115 minuta, pošto je skoro ceo trening proveo na vrhu. Najbliži Becekiju bio je Augusto Fernandes iz Mark VDS rejsinga, koji je imao osam stotinki zaostatka, dok je na trećem mestu Aron Kane bio dve i po desetinke iza Italijana.

Beceki se tokom treninga našao u centru pažnje i zbog trkanja sa vozačem Red Bul KTM Ajo tima Raulom Fernandesom, koji je na kraju bio osmi. Zaostatak španskog motocikliste bio je tek tri i po desetinke, a ispred njega našli su se i Lorenco dala Porta, Sem Lous, Ai Ogura i vodeći u generalnom plasmanu Remi Gardner. Među prvih 10 mesto su izborili i Stefano Manci i Horhe Navaro.

U Moto3 kategoriji, najbrže vreme ostvario je Serhio Garsija iz Aspara krugom od 137.143 minuta. Mladi Španac je tokom celog treninga bio blizu samog vrha, ali je tek u poslednji čas uspeo da nadmaši krug vozača Petronasa Džona Mekfija. Činilo se da će Škot biti drugi, ali pošto je izašao van okvira staze krug mu je poništen, pa je pomeren na treće mesto, iza vodećeg u generalnom plasmanu Pedra Akoste.

Najbolju trojicu sledili su Ajumu Sasaki i Romano Fenati, ispred Darina Bindera, Nikola Antonelija i Đaumea Masije, a top10 kompletirali su Andrea Minjo i Gabrijel Rodrigo. Trening je protekao bez većih incidenata, a Antoneli je zabeležio jedini pad u trenutku kada je bio drugoplasirani.

Drugi trening u najslabijoj klasi vozi se od 13.15, dok je u Moto2 kategoriji on na programu od 15.10, uz direktne prenose na Sport Klubu 2.

Komentari

Vaš komentar