Beceki: Svakog dana učim od Rosija

Moto GP 16. feb. 202116:45
Podeli:
Marko Beceki
Sky Racing Team VR46

Vozač Skaj VR46 tima Marko Beceki rekao je da je presrećan što ima priliku da radi sa Valentinom Rosijem.

Mladi Italijan je već godinama član Akademije devetostrukog svetskog šampiona, a od prošle godine brani boje njegovog tima.

Povezano

Beceki je prošlu sezonu u Moto2 kategoriji završio na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, pošto je imao mnogo uspona i padova. Ipak, ono što je obeležilo njegovu sezonu svakako je saradnja sa timskim kolegom Lukom Marinijem, pošto su njih dvojica na svakom treningu radili zajedno.

Od početka sezone smo mnogo radili zajedno, još od prvog testa. Luka je tako učio od Peka (Banjaje), a ja sam sada od njega i bilo je baš kul. Ranije nisam imao timskog kolegu sa kojim sam mogao tako da radim, a na taj način sam naučio kako da vozim trke, da se izborim sa borbama, kako da napadam. Od Luke sam naučio mnogo, a nadam se da je i on nešto od mene“, rekao je Beceki na prezentaciji tima.

Mnogo puta tokom prošle godine Beceki je istakao da je izuzetno zahvalan Rosiju zbog svega što je uradio za njega, da mu je spasao karijeru, a na pitanje koji je najvažniji savet koji mu je ’Doktor’ dao odgovorio je:

Marko Beceki
Sky Racing Team VR46

Vale je moj idol još od detinjstva. Osećam sreću što radim sa njim, ali ne mogu da izdvojim jedan savet. Dao mi ih je mnogo, svaki dan učim od njega“, istakao je Beceki.

Beceki se krajem prošle godine našao u centru pažnje jer su se pojavile informacije da Aprilija želi da ga angažuje, a on je ponudu italijanskog tima odbio. Kao razlog za to više puta je naveo to da ga je Aprilija pozvala kada je već doneo odluku šta želi da radi ove sezone.

Ne dešava se često da neko odbije mogućnost da vozi u kraljevskoj klasi, ali ponuda je došla kasno, kada sam već napravio plan. Želeo sam da se borim za titulu u Moto2. Nisam očekivao da će me zvati, ali sam kada je ta ponuda došla morao duboko da razmislim o svojoj budućnosti. Nadam se da ću biti dobar ove godine i da će mi to otvoriti još neka vrata za Moto GP šampionat“, naglasio je mladi Italijan.

Ovogodišnji Svetski šampionat u motociklizmu trebalo bi da startuje Velikom nagradom Katara 28. marta, a moći ćete da ga pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar