Di Đanantonio dominantno do prvenca u Moto2

Moto-GP2 2. maj. 202113:131 komentar
Podeli:
Fabio di Đanantonio
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Gresinija Fabio di Đanantonio trijumfovao je na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, i tako upisao prvu pobedu u srednjoj klasi.

VN Španije

Popularni Diđa je na stazi „Heres“ došao do trećeg trijumfa u karijeri, a prethodna dva ostvario je u Moto3 pre tri godine. Mladi Italijan je pobedu posvetio Faustu Gresiniju, šefu tima za koji vozi, a koji je preminuo pre nešto više od dva meseca od posledica koronavirusa.

Di Đanantoniju je najbliži bio Marko Beceki iz Skaj VR46 tima, koji je imao više od sekunde i po zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Mark VDS rejsinga Sem Lous.

Borba za trijumf u Heresu nije ni postojala, pošto se Diđa vrlo brzo odvojio od rivala. U konkurenciji za preostala mesta na podijumu bili su i vozači Red Bul KTM Ajo tima Remi Gardner i Raul Fernandes, međutim, oni su posustali, posebno u poslednjoj fazi trke. Beceki je slično kao njegov sunarodnik uspeo da se odvoji, dok je Lous vodio borbu sa Fernandesom neko vreme, ali je Španac praktično odustao od otpora u samom finišu.

Gardner je na kraju bio četvrti, ispred Fernandesa, a sledili su ih Ćavi Vjerhe, Ai Ogura i Džo Roberts. Prvih deset kompletirali su Aron Kane i Marsel Šroter.

Posle takvog raspleta Gardner drži prvu poziciju u šampionatu sa 69 bodova, Lous ima tri manje, dok je Fernandes treći sa 63 boda.

Svetski šampionat nastavlja se Velikom nagradom Francuske u Le Manu 16. maja.

Komentari

Vaš komentar