Dikson najbolji u Moto2, Minjo u Moto3

Moto 2 18. mar 20228:47 > 9:53
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U Moto 2 kategoriji je najbolje vreme u petak na slobodnim treninzima pred Veliku nagradu Indonezije imao Džejk Dikson koji je bio za skoro pola sekunde brži od Sema Lousa. U Moto 3 kategoriji najbrži je bio Andrea Minjo.

Džejk Dikson je bio najbolji posle prvog dana trkačkog vikenda u Indoneziji. Na drugom treningu je imao vreme 1:35.897, dok je Ćelestino Vijeti bio drugi sa maltene pola sekunde zaostatka. Iza njega su se poređali, Lous, Akosta, Fernandes, Aldeger, Arenas, Arbolino, Kane i svi oni su imali manje od jedne sekunde zaostatka za najboljim Diksonom.

On je inače prvo mesto preuzeo na dva minuta do kraja drugog treninga od Sema Lousa.

U petak je pad imao Pedro Akosta, koji je izgubio kontrolu u drugoj krivini i to u momentu kada su bile istaknute žute zastave. Tako je Akostin incident morao da prođe i istragu. Pad je takođe imao i novajlija u ovoj kategoriji Filip Salač. Inače u toku prepodneva u Indoneziji je bilo kiše pa zato vozači nisu mogli da postižu najbolja vremena. Prvi trening je protekao sa krugovima koji su bili za desetak sekundi sporiji od onih iz drugog treninga.

Na drugom treningu Moto3 kategorije prvo mesto je uzeo Andrea Minjo. Pobednik prve trke ove sezone je imao vreme 1:40.960, dok je drugoplasirani Karlos Tataj zaostajao skoro tri desetinke. U sekundi zaostatka za Minjom su bili još Deins Fođa, Ajumu Sasaki, Gevera, Ondžu, Rosi, MAsija, Odgen, Ortola, Bartolini, Moreira, Adrijan Fernandes, Berteele, Kelso i Serhio Garsija.

Tacuki Suzuki je inače tokom drugog treninga držao prvo mesto, Fođa je pred kraj izbio na čelo, da bi Minjo na kraju pokazao svoju najbolju vožnju i baš je tada i preuzeo prvo mesto.

Akciju sa staze Mandalika možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar