Fernandes maestralan u Asenu

Moto-GP2 27. jun. 202113:12 > 13:15
Podeli:
Raul Fernandes
AJO Motorsport

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Raul Fernandes trijumfovao je na devetoj trci sezone Moto2 kategorije Svetskog šampionata, Velikoj nagradi Holandije.

VN Holandije

Španac je na ’Katedrali motociklizma’ u Asenu došao do treće pobede u svojoj debitantskoj sezoni u srednjoj klasi, a petoj u karijeri.

Fernandes je slavio sa osam desetinki prednosti u odnosu na timskog kolegu Remija Gardnera, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Augusto Fernandes iz Mark VDS rejsinga.

Sam početak trke u Asenu pripao je Garneru, dok je Fernandes napravio grešku i pao u poretku, međutim, brzo je počeo da se probija. Dok je on to radio, njegovog timskog kolegu izazivali su Fernandes i drugi vozač Mark VDS rejsinga Sem Lous, koji su ga i pretekli. Njihova borba omogućila je Fernandesu da ih lakše sustigne, a kada se našao ispred njih nije se osvrtao.

Iz njega, trojica vozača su se borili za preostala mesta na podijumu, a među njima je Gardner bio najbolji, sa dve desetinke prednosti u odnosu na Fernandesa, dok je Lous na kraju bio četvrti. Najbolji među ostalima bio je vozač Skaj VR46 Marko Beceki, ispred Aija Ogure, Horhea Navara i Ćavija Vjerhea, a prvih 10 kompletirali su Marsel Šroter i Ćelestino Vijeti.

Gardner na prvoj poziciji u šampionatu sada ima 184 boda, Fernandes ga prati sa 153, dok je Beceki treći sa 128.

U Svetskom šampionatu sada sledi letnja pauza koja traje do 8. avgusta, za kada je zakazana Velika nagrada Štajerske.

Komentari

Vaš komentar