Fernandes pokorio Le Man

Moto-GP2 16. maj. 202113:23
Podeli:
Raul Fernandes
AJO Motorsport

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Raul Fernandes trijumfovao je na Velikoj nagradi Francuske, petoj trci sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata.

VN Francuske

Mladi Španac je u Le Manu upisao drugu pobedu ove sezone i ujedno u srednjoj klasi, a ukupno četvrtu u karijeri.

Fernandes je kroz cilj propao sa sekundu i po prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Remija Gardnera, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Marko Beceki iz Skaj VR46 tima.

Upravo Beceki je najbolje startovao na stazi koja se prosušila posle kiše, a Fernandes ga je pratio. Mala greška Italijana dovela je do toga da ga vozač Red Bul KTM Ajo tima pretekne i preuzme vođstvo, a novi širi prolaz u jednoj krivini omogućio je da se ispred njega nađe i Gardner. Beceki do kraja trke nije uspeo da uzvrati udarac, dok australijski motociklista nije mogao da pripreti svom timskom kolegi.

Najbolju trojicu sledio je Toni Arbolino, koji je osvajanjem četvrtog mesta došao do najboljeg plasmana u Moto2 kategoriji. Italijana je sledio Bo Bensnajder, ispred Marsela Šrotera, Aija Ogure i Fabija di Đanantonija, koji je odradio dve kazne dugog kruga, pošto je prvobitno otišao previše široko. Među prvih deset našli su se i Simone Korsi i Horhe Navaro.

Zbog problematičnih uslova, u Le Manu je viđeno i nekoliko incidenata, a u najvećem je Sem Lous izbacio sa staze sebe i Ćavija Vjerhea. Pored njih dvojice, izletanja su, između ostalog, imali i Džo Roberts, u trenutku kada je bio treći, Augusto Fernades, Aron Kane i Tom Luti.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Gardner, koji sada ima 89 bodova, jedan više od Fernandesa, dok je Beceki treći sa 72.

Svetski šampionat nastavlja se Velikom nagradom Italije na stazi „Muđelo“ 30. maja.

Komentari

Vaš komentar